K vybraným otázkam poisťovníctva a komerčného poistného trhu - Drugdová, Barbora
Slovenský komerčný poistný trh je rozvinutý. Ku koncu roku 2006 pôsobilo na Slovensku 26 poisťovní, z toho 25 bolo združených v Slovenskej asociácii poisťovní. Vývoj trhu v oblasti životného poistenia je dynamickejší, ako v neživotnom poistení. SR sa postupne približuje poistnému európskemu priemeru, ktorý zhruba predstavuje 66 percent v prospech životného poistenia.