Priame zahraničné investície a konkurencieschopnosť ekonomiky SR - Táncošová, Judita
Konkurencieschopnosť a ekonomický rast Slovenskej republiky determinovaný faktormi, ku ktorým patrí aj nedostatok kapitálových zdrojov vo všetkých sférach ekonomiky. Vytvárenie výhodných podmienok pre vstup zahraničných investorov. Vstup priamych zahraničných investícií (PZI) do výrobnej činnosti, obchodnej činnosti a do sféry služieb. Rastúci trend vývoja PZI. Vývoj PZI v SR od roku 1993. Stav PZI v rokoch 2000 - 2005 podľa krajiny investora a podľa odvetvového smerovania. Stav PZI od roku 2000 - 2005 v členení podľa krajov.