Problémy mezinárodního obchodu Sever-Jih jako hlavní příčina potíží světové obchodní organizace - Foltýn, Jaroslav
Problémy a prekážky vo vyspelých a rozvojových ekonomikách brzdiace rozvoj medzinárodeného obchodu a jeho liberalizáciu. Genéza konfrontačných aspektov v agende WTO do vyhlásenia Katarského kola. Rozvojová agenda WTO po summite v Daho. Rozvojová rétorika verzus reálne záujmy. Príprava summitu v Hongkongu.