Statement of financial performance v kontexte medzinárodných účtovných štandardov pre verjný sektor - Kovalčíková, Antónia
Miesto medzinárodných účtovných štandardov v procese medzinárodnej harmonizácie účtovníctva verejného sektora. Prezentácia účtovnej závierky subjektov verejného sektora upravená štandardom IPSAS 1. Súčasť účtovnej závierky - výkaz o finančnej výkonnosti. Informácie, ktoré majú byť prezentované vo výkaze o finančnej výkonnosti. Analýza nákladov metódou druhového členenia a metódou podľa funkcie nákladov. Výkaz o finančnej výkonnosti - ilustrovaná štruktúra pre účtovnú jednotku verejného sektora. Výkaz ziskov a strát ako súčasť účtovnej závierky subjektov verejného sektora.