Retailové bankovnictví roste díky úvěrům
Retailový segment bankovníctva v strednej a východnej Európe rastie vysokým tempom a rast by mal pokračovať aj v budúcnosti. Hlavným jadrom rastu je zvyšovanie objemu poskytovaných hypoték a spotrebiteľských úverov. Vyplýva to zo štúdie "Retailové bankovníctvo v strednej Európe" spoločnosti Deloitte. Rýchle tempo rastu HDP. Rýchlejší rast retailového bankovníctva než HDP. Rast ziskov bánk. Tri fázy vývoja bankovníctva.