Organizované krádeže zásilek - Kladiva, Jiří
Každý rok sa v európskej cestnej nákladnej doprave odcudzí tovar v hodnote 8,2 mld. eur. Pätnásť percent prípadov má charakter prepadnutia alebo únosu. Na vyžiadenie Európskeho parlamentu bola vypracovaná štúdia o organizovaných krádežiach zásielok. Problémom sú chýbajúce štatistiky. Veľa krádeží sa stáva na tranzitných trasách. K ďalšiemu predaju kradnutého tovaru existujú dobre organizované siete a nadväznosť na organizovanú kriminalitu. Odporúčania vyplývajúce zo štúdie. Príklad Holandska.