Marketingové stratégie vzťahov so zákazníkmi ako cesta k zvyšovaniu kvality života - Majtán, Štefan
Význam marketingu zameraného na zákazníka. Dôraz kladený na kvalitu života. Spoločensky zodpovedné správanie sa firiem sa stáva filozofiou podnikania 21. storočia. Identifikuje sa predovšetkým s ich vonkajšími aktivitami, teda aj s marketingom. Miera prepojenia spoločensky zodpovedného správania sa firiem s jednotlivými typmi marketingových stratégií. Skúmanie týchto väzieb v marketingových stratégiách vzťahov so zákazníkmi. Dva typy týchto stratégií – marketingové stratégie riadenia vzťahov so zákazníkmi (customer relationship management) a marketingové stratégie podniku riadeného zákazníkmi. Skúmanie reality vo vybraných podnikoch služieb v Slovenskej republike.