Využitie Bayesovej Teorémy pri určení hodnoty rezerv podľa štandardu IAS 37 - Tumpach, Miloš, 1970-
Medzinárodný účtovný štandard IAS 37 sa zaoberá rizikom z pohľadu existencie dlhov, ktorých vecná podstata bola vytvorená transakciami, ktoré v minulosti nastali, ale ktorých úplné dopady ešte nie sú v plnom rozsahu známe. Štandard predpokladá, že suma, ktorá bude vynaložená na vysporiadenie existujúcich záväzkov nebude stanovená presne, ale bude určená metódami, ktoré ju budú s istou mierou spoľahlivo aproximovať. Uplatnenie Bayesovej teorémy.