Rozvojová pomoc ako nová dimenzia slovenskej zahraničnej politiky - Weiss, Peter
Analýza procesu formovania rozvojovej pomoci ako novej dimenzie zahraničnej politiky nezávislej Slovenskej republiky Dôvody, prečo v tomto procese nebola využiteľná tradícia poskytovania rozvojovej pomoci z čias Československej socialistickej republiky a charakteristika rozvojovej pomoci v inerčnom období. Hlavné ciele slovenskej rozvojovej pomoci. Rozhodujúca úloha vstupu Slovenska do OECD.