Rozvojové teórie 20. storočia - Raslavská, Ivana
Priblíženie kľúčových rozvojových teórií podľa chronologického hľadiska, ktoré sa vyvíjali od začiatku 19. storočia. V 40. rokoch 20. storočia začali vznikať rozvojové teórie ako interdisciplinárne koncepcie. Vznik mnohých kontroverzných názorov a rozdielnych prístupov. Rôznorodosť teoretických koncepcií.