Hodnotenie podnikateľského prostredia SR na základe indexov CGI a WCY - Ďuriš, Tomáš
Ohodnotenie Slovenska ako najreformnejšej krajiny na svete v zlepšovaní investičného prostredia. Hodnotenie podnikateľského prostredia v SR. Redukcia a regulácia bariér a uľahčenie podmienok podnikania. Top 20 krajín s najlepším podnikateľským prostredím v r. 2005. 41. miesto Slovenska podľa indexu rastu konkurencieschopnosti (GCI index). Podobne sa Slovensko umiestnilo aj podľa World competitiveness yearbook (WCY). Fínsko jednotkou v hodnotení rastovej konkurencieschopnosti. Hodnotenie krajín podľa Indexu ekonomickej slobody. Závislosť prosperity krajiny od ekonomickej slobody.