Indikátory udržateľného rozvoja pre EÚ - Gálová, Lucia
Lisabonská stratégia z roku 2000 bola v roku 2001 doplnená o stratégiu z Gotheborgu, ktorá ju obohacuje o environmentálny pilier. V súčasnosti sa často zdôrazňuje potreba trvalo udržateľného rozvoja, ktorý dáva do popredia potrebu rovnakého postavenia ekonomickej, sociálnej a environmentálnej oblasti. Je však menej známe ako je možné udržateľný rozvoj merať. EÚ sleduje približne 150 indikátorov troch úrovní, OSN stanovila 58 kľúčových indikátorov. Autorka sa zameriava na kľúčové indikátory trvalo udržateľného rozvoja v EÚ a ich vývoj.