Transparentnosť verejnej správy SR - Foltínová, Alžbeta
Podstata transparentnosti. Problematika transparentnosti vo verejnej správe. Fenomén good governance - dobré spravovanie vecí verejných. Cieľ a kritériá transparentnosti vo verejnej správe. Súvisiace reformy. Legislatívne dokumenty - determinanty realizácie reformy verejnej správy. Výsledný efekt finalizujúcej reformy verejnej správy. Korupcia vo verejnej správe. Negatívny dopad korupcie. Meranie korupcie.