Dopravná infraštruktúra v teóriách regionálneho rozvoja - Hansenová, Heda
Dva teoretické prístupy chápania hlavnej úlohy investícií do rozvoja infraštruktúry. Neoklasická teória rastu. Teórie kumulatívnych príčin. Hlavný rozdiel medzi dvoma teoretickými prístupmi. Uvedené teoretické prístupy zhodné v pohľade na význam investovania do infraštruktúry. Prispievanie infraštruktúry k sektorovému rozvoju. Očakávané dopady výstavby infraštruktúry.