Vplyv migrácie na ekonomiku v Taliansku - Kálmanová, Zuzana
Taliansko má dlhú históriu migrácie, ktorá prešla vývojom a menila svoju podobu v čase. Kvôli svojej geografickej polohe a príslušnosti k Európskej únii je Taliansko značne vystavené prílivu migrantov hlavne z juhu a východu. Zlepšenie hospodárskej situácie krajiny viedlo k postupnému rastu počtu imigrantov. Súčasný stav imigrácie v Taliansku, legislatíva v tejto oblasti. Vplyv migrácie na nezamestnanosť, výšku miezd a fiškálnu politiku Talianska.