Rozvojové ekonomiky a finančné trhy - Vlachynský, Karol
Rast ekonomiky rozvojových krajín. Dôležité postavenie Číny a krajín vyvážajúcich ropu z hľadiska dôležitosti pre finančné trhy. Prebytky bežných účtov platobných bilancií. Pôsobenie na finančné trhy. Stagnácia reálnych miezd radových pracovníkov. Relatívne nízka miera inflácie. Rast úverov, nízka tendencia k úsporám a neúnosný rast cien nehnuteľností. Pôsobenie politiky rozvojových krajín na americký dolár ako rezervnú menu. Protekcionistické opatrenia rozvinutých krajín. Očakávané dôsledky.