Technika pozitívnej motivácie - Adamková, Hana, 1969-
Motivovanie zamestnancov je spojené s výberom stratégií, ktoré by ich efektívne naštartovali k požadovanému výkonu a zároveň vyvolali pocit spokojnosti z výsledku. Technika pozitívnej motivácie - základná filozofia tejto techniky. Motivátory (satisfaktory). Hygienické faktory (disatisfaktory). Hranice medzi vymedzením hygienických faktorov a motivátorov nie sú striktne určené. Štyri základné typy charakteru vykonávanej práce.