Vplyv na sociálne poistenie zmeny vyplývajúce z novely Zákonníka práce a z novely vysokoškolského zákona - Doháňošová, Oľga
Zmeny, ktoré priniesla novela Zákonníka práce pre účely sociálneho poistenia sa týkajú :1. mzdy za pracovnú pohotovosť, funkčného platu za služobnú pohotovosť a náhrady za služobnú pohotovosť na účely určenia vymeriavacieho základu zamestnanca, 2. dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru na účely úrazového poistenia a garančného poistenia. Komentár k uvedeným bodom. Povinnosť odvádzania poistného na sociálne poistenie u doktorandov v dennej forme doktorandského štúdia.