Moslimovia v Európe a problémy multikulturalizmu - Liďák, Ján
Formovanie moslimských minorít v jednotlivých štátoch Európskej únie sa dnes stáva objektívnou skutočnosťou. Problémy multikulturalizmu a vzájomného spolužitia domáceho obyvateľstva a prisťahovalcov ovplyvňujú politický vývoj vo všetkých európskych krajinách. Dnes je úplne zrejmý proces rozvoja a posilňovania zvláštnych subkultúr a skupinových identít vo vnútri západnej spoločnosti. Autor koncentruje pozornosť na odlišnosti vzájomného spolužitia vyznávačov islamu a Európanov, ktoré sa dotýkajú predovšetkým náboženských zvyklostí, postavenia žien, výchovy detí a ďalšieho spolužitia odlišných kultúr na teritóriu Európy.