Plodnosť Rómov na Slovensku - Šprocha, Branislav
Znaky rómskej populácie v porovnaní s majoritnou populáciou: vysoká plodnosť, posunutie začiatku reprodukčného procesu do veľmi nízkeho veku a pomerne vysoké populačné prírastky. Terénny výskum v rómskych komunitách. Pôrodnosť rómskych žien po 2. svetovej vojne do roku 1990. Pôrodnosť rómskych žien v súčasnosti. Vek pri pôrode. Plodnosť podľa poradia narodeného dieťaťa. Nemanželská plodnosť. Porovnanie plodnosti rómskych žien v segregovaných osadách s plodnosťou rómskych žien integrovaných s majoritnou populáciou.