Územní diferenciace plodnosti - geostatistický přístup - Kraus, Jaroslav
Článok je zameraný na analýzu a zovšeobecnenie územných rozdielov v plodnosti na základe vytvoreného priestorového modelu plodnosti vychádzajúceho z metód geoštatistiky. Zo sčítania ľudu v roku 2001 boli analyzované údaje plodnosti z hľadiska veľkostných skupín miesta trvalého bydliska a krajov, ktoré boli ďalej diferencované podľa vzdelania.