Dohovor OSN o zmluvách o medzinárodnej kúpe tovaru - Martyniv, Halina
V súčasnej dobe je charakteristickým rysom právnej úpravy medzinárodného obchodu snaha o unifikáciu. Z tohto pohľadu sa významným javí najmä Dohovor OSN o zmluvách o medzinárodnej kúpe tovaru. Viedenský dohovor, štruktúra a obsah. Viedenský dohovor obsahuje vymedzenie predmetu úpravy a všeobecné ustanovenia, venuje sa problematike uzatvárania medzinárodnej kúpnej zmluvy, obsahuje ustanovenia o právach a povinnostiach predávajúceho a kupujúceho. Mimoriadny význam majú výhrady pri podpise Viedenského dohovoru, ktoré upravuje IV. Časť tohto Dohovoru.