Malé členské štáty EÚ v kontexte rozširovania EÚ - Mattoš, Boris, 1977-
Skúmanie zmien zahraničnej politiky malých členských štátov EÚ v kontexte inštitucionálnych zmien EÚ. Malé členské štáty majú v rámci EÚ privilegované postavenie svojím proporčne vyšším zastúpením v jednotlivých inštitúciách v porovnaní s veľkými členskými štátmi EÚ. Proces ďalšieho vývoja sa bude niesť v znamení tlaku veľkých členských štátov na oslabovanie zastúpenia malých členských štátov v inštitúciách EÚ.