Pojištění škod na životním prostředí v Evropské unii - Janata, Jiří
Základným dokumentom, ktorým sa riadi zodpovednosť za škody na životnom prostredí, je smernica 2004/35/EC, vytvorená orgánmi Európskeho spoločenstva v roku 2004. Bola doplnená predpisom 2006/21/EC. Hlavným účelom legislatívy bolo zabezpečiť, aby pôvodca škody uhradil náklady na odstránenie následkov. Stručný obsah smernice 2004/35/EC. Poistenie.