Vzdelanostné a mobilitné ašpirácie študentov Ekonomickej univerzity v Bratislave - Plávková, Oľga
Stratégie vysokoškolských študentov ekonomických fakúlt v profilovaní svojej životnej dráhy a osobitne postavenia na trhu práce. V príspevku sú využité výsledky širšie koncipovaného dlhodobému výskumu uskutočneného Katedrou humanitných vied EU v Bratislave v rokoch 1999-2005, ktorý sleduje dynamiku zmien v reflexii vzdelávacieho procesu na univerzite z pohľadu študentov, absolventov štúdia i interných pedagógov. Výskum potvrdil značnú individualizáciu životných stratégií študentov všeobecne a osobitne stratégií na trhu práce.