Rating finančných inštitúcií - Majtánová, Anna
Ratingové ohodnotenie ako nutná podmienka na aktívne vystupovanie vo finančnej sfére. Všeobecné informácie o ratingu. Rating finančnej sily poisťovne. Päť analyzovaných oblastí, resp. modulov pre neživotné poistenie a štyri oblasti pre životné poistenie. Modul kapitálovej vybavenosti. Modul výnosnosti. Modul cash flow. Modul likvidity. Modul operačného portfólia.