Pohľad na reformy: fundamenatlisti a modernisti, podstata fundamentalizmu - Sayfiddinov, Alisher
Rozkvet fundamenatlistov vo svete bol predvídateľný v tom zmysle, že keď sa morálne základy spoločnosti začínajú narúšať, nevyhnutne rastie odhodlanie vrátiť sa k tomu, čo už bolo vyskúšané a spoľahlivé. Jedným z týchto pólov je fundamentalizmus, jeho podstata. Fundamentalistov a revizionistov spája želanie zachovať náboženskú štruktúru účinnou. Prví aj druhí ju potrebujú ako základ pre budovanie medziľudských vzťahov. Obidve strany majú záujem aj o reformu. Autor sa zameriava na analýzu fundamentalizmu a mechanizmus jeho pôsobenia.