Slovensko a EMU - otázniky a výzvy - Lisý, Ján
Rôzne názory na proces menovej integrácie s dôrazom na prijatie eura na Slovensku. EMU ako zlomový bod, ktorý prináša nové úlohy, výzvy a problémy. Existuje mnoho protichodných pohľadov na fungovanie EMU (Friedman, Stiglitz, Mundel..) Za relevantné v tomto procese sa považuje reálna konvergencia, eliminácia asymetrických šokov a synchronizácia hospodárskych cyklov.