Zemný plyn a jeho postavenie v energetickej bezpečnosti EÚ - Trenčianska, Elena
Rast všetkých cien energetických vstupov. Energetická závislosť a bezpečnosť. Vyčerpateľnosť dostupných zdrojov. Rast spotreby. Liberalizácia trhu s energiou a zemným plynom a zosúladenie spoločnej energetickej politiky. Zemný plyn na európskom trhu. Zabezpečenie prepravy plynu na svetové trhy.