Moderná a postmoderná škola manažmentu - Poniščiaková, Oľga
Moderná škola manažmentu (všeobecná teória systémov, teória Z, teória kontingencie).Novodobé názory na riadenie. Postmoderná škola manažmentu (chaos, organizačné metafory, učiaca sa organizácia). Princípom postmodernej školy manažmentu je abstrahovanie od jednoduchosti, spochybnenie veľkej teórie modernej školy a akceptovanie zložitosti sveta, čo vyvoláva potrebu vlastného riešenia problémov.