Južná Amerika - kontinent premien - Tolmáči, Ladislav
Južná Amerika je oblasťou dynamických zmien. Premenu Južnej Ameriky najvýstižnejšie dokumentuje tempo rastu vybraných ukazovateľov. Ako ilustráciu a doklad premien v čase autori používajú charakteristiku regiónov kontinentu (Brazílie, Argentíny, Uruguaja a Paraguaja) z učebníc zemepisu z rokov 1947, 1981, 2007.