Rozvoj vidieka v podmienkach miestnej samosprávy - Kerekeš, Juraj
Finančná podpora pre kľúčové činnosti: zvyšovanie hospodárskej činnosti a miery zamestnanosti vo vidieckom hospodárstve, podpora vstupu žien na pracovný trh, oživenie dedín, rozvoj mikropodnikov a remesiel, školenie mladých ľudí. Podpora zavádzania a šírenia informačných a komunikačných technológií podpora rozvoja cestovného ruchu modernizácia miestnej infraštruktúry. Národný strategický plán rozvoja vidieka SR na roky 2007-2013.