Pretrvávajúce bariéry vytvorenia európskeho trhu služieb - Tomková, Beáta
Prekážky voľného pohybu služieb na jednotnom trhu EÚ. Existujúce bariéry voľného pohybu služieb mala odstrániť nová smernica o službách. Charakter smernice o liberalizácii služieb je rámcový, t. j. ambíciou nie je stanovenie podrobných predpisov alebo harmonizácia všetkých predpisov, ktoré sa vzťahujú na služby v členských štátoch. Cieľom je odstránenie tých prekážok trhu so službami, ktoré sú spoločné pre celý rad rôznych činností. Čo patrí a čo nepatrí do pôsobnosti smernice. Je zrejmé, že skutočný jednotný trh so službami na základe tejto smernice nevznikne a prax v jednotlivých členských štátoch sa bude naďalej odlišovať.