Role Evropské unie v řízení ekonomické migrace. Současný stav a výhledy - Baršová, Andrea
Ústavný rámec Európskej únie pre reguláciu ekonomickej migrácie. Prisťahovalecká politika regulovaná v Maastrichtskej a Amsterdamskej zmluve. Vývoj regulácie ekonomickej migrácie na úrovni Európskej únie (1993-2006). Súčasné diskusie o úlohe EÚ v riadení ekonomickej migrácie. Príčiny pomalej europeizácie politík ekonomickej migrácie.