Informační bezpečnost: podcenění se nevyplácí - Lukeš, Dalibor
Podľa britskej spoločnosti Financial Services Authority vzrástli internetové podvody od minulého roku o astronomických 8000 percent. Jedna zo 67 stránok internetu je infikovaná nejakým škodlivým kódom (podľa University of Washington). Počítačoví útočníci už nie sú mladíci, alebo neuznávaní programátori, ale profesionáli s jasným cieľom a motiváciou. Útoky na webové stránky majú rôznu podobu. Existuje aj tzv. vnútorný nepriateľ - ľudský faktor. Krádeže hardvéru. Informačnú bezpečnosť je nutné riešiť komplexne - chrániť operačné systémy aj jednotlivé aplikácie.