Vietnam - EU trade relations - Ho Thi Thu Hoa
V rámci stratégie vzájomnej spolupráce Európskej únie a Ázie sa zintenzívnila spolupráca v oblasti obchodu, investícií, prístupov k riešeniu chudoby, ľudských práv, demokracie a riešenia konfliktov. Ekonomické vzťahy medzi EÚ a Áziou sa posilnili prostredníctvom pravidelných dialógov na regionálnej a bilaterálnej úrovni. Snaha Vietnamu o zlepšenie vzťahov s krajinami sveta. Rozšírenie únie prinieslo Vietnamu nové trhy a nových partnerov. Vietnam je pre európskych investorov zaujímavý najmä pracovnou silou a surovinami. Očakáva sa vstup Vietnamu do WTO. Údaje o zahraničnom obchode Vietnamu (2000-2004). Vývozové a dovozové komodity.