Prínos krajinnej ekológie k metodike hodnotenia environmentálnych vplyvov - Kozová, Mária
Činnosť krajinných ekológov zameraná (už od minulého storočia) na posudzovanie vplyvov významných stavieb a činností na životné prostredie, na ochranu a obnovu životného prostredia. Krajina ako základný pojem v posudzovaní vplyvov na životné prostredie. Nové metódy posudzovania vplyvov na životné prostredie.