Slovinsko-vzorová krajina na hranici krízového regiónu - Greguš, Peter
Počiatky formovania slovinského národa. Slovinské národné obrodenie. Slovinci v posledných desaťročiach habsburskej monarchie. Slovinci a vznik Juhoslávie. Rozpad kráľovskej Juhoslávie a Druhá svetová vojna. Titovská Juhoslávia a jej zánik. Samostatné Slovinsko.