Adaptácia podnikateľskej sféry v znalostnej ekonomike - Ponechalová, Anna
Radikálnosť zmien podnikateľského prostredia. Dôležitosť inovácií pre udržanie konkurenčnej schopnosti. Úloha ľudského kapitálu pre ekonomický rast podniku. Zabezpečnie finančných zdrojov pre inovačné podnikanie. Spôsoby zabezpečenia finančných zdrojov: investovanie na kapitálovom trhu, bankový úver, špecifické fondy, zahraničný kapitál, podpora z EÚ, inovačná spolupráca malých a veľkých podnikov, multizdrojové financovanie. Zmena kvality slovenského podnikateľského prostredia. Programy slovenskej vlády na podporu podnikania.