Medzinárodná identita Ruskej federácie a jeho postavenie v systéme medzinárodných vzťahoch - Eštvaník, Andrej
Definovanie miesta a úlohy Ruska v novom systéme medzinárodných vzťahov a formulácia národných záujmov na medzinárodnej scéne. Geografický a kultúrny rozmer ruskej identity. Prehľad základných skupín názorov na medzinárodnú pozíciu a rolu Ruskej federácie.