Podstata a kritériá teórie optimálnych menových oblastí - Trnovský, Karol, 1983-
Teória optimálnych menových oblastí (OMO) ako dôležitý aspekt menovej integrácie. Analýza veľmi závažného problému pre zodpovedanie otázky: „ Koľko mien je optimálne zaviesť v jeden oblasti? Priblíženie menových udalostí a vznik teórie. Teoretická analýzy teórie OMO v 60tych rokoch a neskôr. Popis jednotlivých OMO kritérií v nadväznosti na eurozónu.