Falšovanie eura - morálny a ekonomický problém v príprave vstupu Slovenskej republiky do eurozóny - Vongrej, Marián
Problematika falšovania eura, boj proti tejto forme kriminality a upozornenie na toto riziko v našich prípravných podmienkach vstupu Slovenskej republiky do eurozóny. Európsky úrad boja proti podvodom (OLAF), Európska centrálna banka (ECB), Europol (Európsky policajný úrad), Interpol (Medzinárodná policajná organizácia), Európske vedecko-technické centrum (EVTC), a rôzne iné vnútroštátne, európske a medzinárodné orgány (činné v trestnom konaní) si vzájomne pravidelne a promptne poskytujú informácie, ktoré sa týkajú falšovania euro bankoviek a ostatných mien.