Historický vývoj a charakteristika rozvojovej pomoci - Raslavská, Ivana
Vývoj povojnových rozvojových teórií, ktorých podstatou je skúmanie príčin a dôsledkov zaostalosti krajín rozvojového sveta a vzniku ekonomických a spoločenských disparít medzi jeho jednotlivými regiónmi sveta. Rozvojové teórie druhej polovice 20. storočia. Vybrané dôležité organizácie, zmluvy a konferencie 1944-2002. Charakteristika rozvojového sveta a začarovaný kruh chudoby.