Platíme najviac v Európe - Prikryl, Pavol
Znižovanie podielu nákladnej železničnej prepravy v Európe na celkovej doprave je dlhoročným javom. Strata výhodného postavenia železníc neobišla ani Slovensko. Cestná a železničná preprava tovaru v SR, výkony v cestnej a železničnej nákladnej doprave v SR v rokoch 1995-2005.