Medzivládny panel pre klimatické zmeny dopady prispôsobenie a zraniteľnosť - Višacký, Viliam
Viac špecifických informácií z regiónov sveta, s ohľadom na povahu budúcich dopadov, vrátane určitých regiónov nezahrnutých v predošlých ustanoveniach. Súčasné znalosti o odozve na klimatické zmeny. Potreba systematického pozorovania a výskumu. Globálne priemerné ročné zmeny teploty, vzhľadom na roky 1980-1999. Príklady hlavných dopadov podľa sektorov (poľnohospodárstvo, lesníctvo a ekosystémy, vodné zdroje, ľudské zdroje, priemysel, obyvateľstvo a spoločnosť). Pokračovanie z čísla 5-6/2007.