Industrial Clustering and Global Value Chains in Central and Eastern Europe: Role of Multinational Enterprises in Industrial Upgrading - Akbar, Yusaf H.
Priemyselné klastre a medzinárodné monopoly. Interakcia medzi klastermi a globálnymi reťazcami a ich vplyv na ekonomický vývoj. Pojmy, súvisiaca literatúra. Priemyselné klastre. Priame zahraničné investície a transformácia v strednej a východnej Európe. Kontrola globálnych reťazcov. Výskum, empirická metodológia. Vzorka spoločnosti. Dotazník, výsledky. Záverečné poznámky a implikácie pre budúci výskum.