Podnikateľ a verejné prostriedky - Harušťáková, Iveta
Podnikateľ môže v rámci podnikania nakladať nielen so svojimi vlastnými prostriedkami, ale i tzv. verejnými prostriedkami. Na nakladanie s verejnými prostriedkami sa vzťahuje základný finančný zákon verejnej správy - zákon č. 523/2004 Z.z. o rozpočtových pravidlách verejnej správy. Pojem verejné prostriedky, druhy verejných prostriedkov. Poznámka k verejným prostriedkom poskytovaným ako nenávratná pomoc a štátna pomoc.