Jižní Korea: respektovaný světový hráč - Havlíček, Karel
Súčasná Južná Kórea považovaná za jeden z najdôležitejších emerging markets. Silný exportér ale aj silný importér. Ekonomická vyspelosť Južnej Kórey. Ázijský tiger - najčastejšie používaný termín pre túto krajinu. Mimoriadne pracovné nasadenie na všetkých úrovniach. Vzdelávanie. Soul - veľkomesto, kde sa koncentruje obchod, politika a vzdelávanie. Negatíva Južnej Kórey. Sila chaebol korporácií. Absencia malých a stredných podnikov. Protekcionizmus.