Zákon o účtovníctve s komentárom - Hudecová, Ivana
Zákon č. 431/2002 Z.z. o účtovníctve v znení ďalších zákonov ... a zákona č. 198/2007 Z.z. Zmeny z novelizovaného zákona vstupujú do platnosti v troch etapách. Prvá skupina zmien vyplynula najmä z dôvodu zavádzania novej metodiky účtovania v štátnej správe a samospráve, ktorá je založená na Medzinárodných účtovných štandardoch pre verejný sektor. Druhá skupina zmien sa týka účtovných jednotiek, ktorých cenné papiere boli prijaté na obchodovanie na regulovanom trhu. Tretiu skupinu tvoria zmeny, ktoré sa týkajú všetkých účtovných jednotiek, teda aj podnikateľov.