Trh práce v podmienkach novej ekonomiky - Martincová, Marta, 1955-
Nová ekonomika je ekonomikou vedomostí a ideí, kde kľúčom k vytváraniu nových pracovných miest a vyššej životnej úrovne sú inovatívne myšlienky a technológie plne integrované v službách a produktoch. Zaostávanie slovenskej ekonomiky pri smerovaní k novej ekonomike. Pri pohľade na charakteristické rysy novej ekonomiky je obtiažne, ba skoro nemožné identifikovať ich prítomnosť v slovenskej ekonomike. HDP aj inflácia, napriek súčasnému pozitívnemu vývoju, sú vysoko volatilné, štrukturálna nezamestnanosť ako aj dlhodobá nezamestnanosť výrazne neklesá, rast produktivity práce dlhodobo výrazne neakceleruje. Prechod slovenskej ekonomiky od tradičnej ekonomiky k ekonomike novej.